Typografiske begreper

Torsdag på museet

17. nov. 2022 KL. 18:00 - 19:00

Høstens siste Torsdag på museet er om boktrykkprosjektet «Typografiske begreper», ved grafisk designer Ane Thon Knutsen, førsteamanuensis, Kunsthøgskolen i Oslo.

Foredraget er gratis, men sikre deg gjerne din billett her for å være garantert plass.

Velkommen!

Om prosjektet "Typografiske begreper"
Ideen til dette prosjektet grodde frem gjennom undervisning i boktrykk på Kunsthøgskolen i Oslo og har et pedagogisk grunnlag. Mange av begrepene i tekstbehandlingsprogram kommer fra boktrykk, og representerer ofte faktiske objekter, eller er metaforer fra en fagkultur som ikke alltid gir mening i dag. Kunnskapen om denne teknologien er i ferd med å forsvinne, erstattet av mer effektive hjelpemidler. Faget er i konstant bevegelse, og vi er alle forvaltere av både begrep og fag i fellesskap. Intensjonen med dette prosjektet er å reflektere over hvor regler og normer kommer fra, og på vår tids formfrihet når begrepene tas tilbake til settekassa. Et knippe norske designere, med ulike tilnærminger til faget vi kaller grafisk design, har gjennom en periode på nesten 2 år blitt invitert inn i Ane Thon Knutsens boktrykkeri i Oslo for å diskutere typografi i praksis. Hver deltager har valgt et begrep som har blitt illustrert på én arbeidsdag med bruk av tradisjonelt boktrykkutstyr, uten nødvendigvis å ha erfaring med teknologien fra før.

Fra nettsiden: https://typografiskebegreper.n...