Arrangement

Kiellandsalong på IDDIS

Torsdag på museet

31. mar. 2022 KL. 18:00 - 20:00

I forbindelse med utstillingen vår om avistegneren Henry Imsland - Øyeblikkets kunstner - har vi invitert Kiellandsalongen til oss for en kveld med tegning i fokus! Vi inviterer Lene Ask og Børge Lund til en samtale om det å bruke tegnekunst som en måte å dokumentere og kommentere samtiden.

Lene Ask er fotograf, illustratør, tegneserieskaper og forfatter. Hennes nyeste utgivelse "O bli hos meg" (2021) er basert på intervjuer med norske misjonærbarn og forteller historier om adskillelse, lojalitetskonflikt og det å vokse opp i misjonens tjeneste.

Børge Lund er mannen bak suksesserien «Lunch». Hans siste utgivelse «Du er mjuta» tar for seg livet på hjemmekontoret og situasjonene som oppstår når arbeidsplassen flyttes hjem.

Henry Imsland (1900-1981) er mest kjent gjennom sin lange karriere i Stavanger Aftenblad hvor han var ansatt i hele 60 år. Den gang var det ikke uvanlig å finne et utvalg av hans tegninger på flere av avisens sider, fra små illustrasjoner av dagens værmelding, til viktige politiske tegningene på førstesiden. Hans strek beskrives som mild og enkel, samtidig som den var treffende og sarkastisk.

Samtalen ledes av tegner og illustratør Maya Øvrebø. Omvisning i utstillingen Øyeblikkets kunstner er inkludert i billettprisen.

Dette arrangementet er et samarbeid med Kielland senteret i Stavanger.