acceptedPage 1Page 1clockclosePage 1facebookPage 1Page 1linkedinPage 1Page 1searchsearchtwitterPage 1must-bg

Det trykte bilde

Menneske brukte bilder til å kommunisere lenge før vi hadde et skriftspråk, og med det trykte mediet ble det utviklet nye teknikker for å reprodusere bilder både alene og sammen med tekst.

Utstillingen «Det trykte bilde» vil handle om produksjon og reproduksjon av bilder, både grafiske trykk, malerier og fotografier. Konseptet favner alt fra grafiske kunstteknikker, reproduksjonsteknikker, fotografihistorie, avistegning og klisjeer for reproduksjon i sort/hvitt-nyanser. Det vil være et stort fokus på yrkene, arbeidsprosessen og redskapene, blant annet i klisjéanstalten.

Treklisjé for iddisen "Stag Brand" i museets samlinger.

Utstillingen har fått støtte fra Kulturdepartementet, Rogaland fylkeskommune og Stavanger kommune, Sparebankstiftelsen DNB, Sparebankstiftelsen SR-bank og Stiftelsen Fritt Ord (bevilgningen fra Fritt Ord brukes særlig til utstillinger og formidlingsopplegg om ytringsfrihet og demokrati).