ÅPNING!

Lørdag 20. november åpner IDDIS

Endelig åpner nytt Norsk grafisk museum og rehabilitert Norsk hermetikkmuseum! Norsk grafisk museum er nå samlokalisert med Norsk hermetikkmuseum, med et helt nytt bygg i den gamle hagen til hermetikkmuseet. Eder Biesel Arkitekter vant i 2015 arkitektkonkurransen vår med skisseprosjektet “Møte i Gamle Stavanger”, hvor de la stor vekt på å skape en ny og spennende møteplass for både besøkende og beboere i Gamle Stavanger. Norsk hermetikkmuseum har siden de stengte for publikum i 2019 vært igjennom en større rehabilitering av både bygningstekniske elementer og av utstillingene.

Hvorfor navnet IDDIS?
De samlokaliserte museene holder til i museumsanlegget IDDIS, som de deler med IDDIS Café & Brasserie. Iddis er det stavangerske uttrykket for etiketter på hermetikkbokser. Ordet etikett ble på lokal dialekt til «iddikett», som siden ble forenklet til iddis.

De to museene Norsk hermetikkmuseum og Norsk grafisk museum deler en felles industrihistorie, da det nettopp var behovet for fargerike etiketter og emballasje for den voksende hermetikkindustrien som la grunnlaget for den sterke grafiske industrien i Stavanger.

Mer informasjon om den store åpningshelgen kommer! Følg med på våre nettsider.

Hermetikkboksetiketter, eller Iddisar, fra samlingen til Norsk grafisk museum.